Tavë me pulë, qepë dhe oriz nga zonja Vjollca

22 Maj 2020, 10:04| Përditesimi: 22 Maj 2020, 10:07

  • Share

Tavë me pulë, qepë dhe oriz

Përbërësit:

4-6 racione mish pule ose 1 pulë mesatare

2 qepë

Vaj ulliri dhe 1 lugë gjelle gjalp

2 gota oriz

Kripë dhe piper të zi

1 lugë gjelle nenexhik i thatë (  opsionale)

6 gota lëng pule

Përgatitja

Fillimisht në një tenxhere ngrohim 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe skuqim pak copat e pulës. Shtojmë 6 gota ujë të nxehtë dhe pak kripë dhe ziejmë mishin e pulës për 30 sekonda. Ndërkohë në një tigan kaurdisim qepën me një lugë gjelle vaj dhe një lugë gjelle gjalpderi sa qepa të bëhet transparente.Shtojmë orizin ( të shpëlarë) dhe e skuqim së bashku dhe pak kripë, piper të zi nëse dëshironi një lugë kafe nenexhik të thatë dhe menjëherë shtojmë lëngun e pulës.I japim një valë për 3-4 minuta. E shtrojmë në një tavë, vendosim copat e pulës mbi oriz dhe e vendosim tavën në furrë në temperaturë 180-190 gradë Celsius për 35-40 minuta.

D.M./ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    A po jep rezultate lufta e SPAK ndaj grupeve kriminale?