Tavë dheu me mëlçi nga amvisa tironse Suzana Kurti Mansaku

29 Qershor 2023, 11:40| Përditesimi: 29 Qershor 2023, 11:42

  • Share

E ftuar në këndin e kuzhinës një nga ndjekëset më të rregullta të emisionit “Rreze Dielli”. Shumë nga amvisat e kanë dëgjuar zërin e saj teksa është e para që telefonon përgjatë rubrikës së gatimit. “Amon mi amon…” është shprehja që dallon amvisën tironse Suzana Kurti Mansaku, e cila përgatiti sot në kuzhinën e Rreze Dielli recetën tradicionale të Shqipërisë së mesme, Tavë dheu me mëlçi. 

Tavë dheu me mëlçi

Përbërësit:

  • 350 gr mëlçi pule
  • 300 gr gjizë
  • 1 qepë
  • 1 thelpi hudhër
  • Spec djegës
  • Nenexhik
  • Salcë domate
  • Miell misri
  • Kripë, piper

Përgatitja:

Pasi i kemi prerë mëlçitë në kubikë i kaurdisim me pak vaj ulliri. Kaurdisim më pas qepën e grirë imët së bashku me hudhrën e shtypur. Sapo qepa ndryshon ngjyrë shtojmë mëlçitë, gjizën dhe salcën e domates. Rregullojmë shijen me kripë, piper dhe nenexhik dhe e kalojmë gatimin nga tigani në një tavë dheu të nxehur. E vendosim tavën në furrë në 200 gradë Celsius për rreth 30 minuta.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Iris: 30/06/2023 03:30

    Kete recete mund t'a quash nje alternative per ata qe nuk hane mish te kuq,ose e kane te ndaluar,ose eshte shpikur ne kohen e tallonit te pulave,kur mishi i kuq ishte luks,pasi receta tiranse e famshme dhe origjinale,behet vetem me melci vici,apo me mire qengji dhe nuk permban mente (nenexhik).

    Përgjigju
  • Sondazhi i ditës:

    Tragjedia në Shkodër, a duhet gratë të denoncojnë çdo formë dhune?