Super shije / Patëllxhanë furre në petë nga zonja Albana

18 Korrik 2023, 13:32| Përditesimi: 18 Korrik 2023, 13:34

  • Share

Patëllxhanë furre në petë

Përbërësit:

Brumi:

  • 2 vezë
  • 200 ml qumësht
  • 200 gr djathë i butë
  • 200 gr kos
  • 3 lgj vaj ulliri
  • 1 lç sodë
  • 180 gr miell
  • Pak sheqer, pak kripë

Mbushja:

  • 30 gr gjalpë
  • 3 thelpinj hudhër
  • 1 qepë
  • 1 spec i kuq
  • 1 domate
  • 500 gr patëllxhanë
  • 200 gr djathë
  • 2 lgj miell misri

Përgatitja:

Patëllxhanët i lëmë në ujë me kripë për rreth 15 minuta. Ndërkohë në një tas vendosim vezët, kosin, qumështin, vajin, kripën, sheqerin dhe sodën e bukës. Pasi i përziejmë mirë shtojmë miellin e situr, vazhdojmë trazimin dhe në fund shtojmë djathin e butë.

Në një tigan ngrohim pak gjalpë, vendosim thelpinjtë e hudhrës, më pas qepën e prerë në gjysmë hëne. Pasi kaurdisim qepën, shtojmë specin e kuq, domaten e prerë në kubikë dhe patëllxhanët. Vendosim kapakun dhe i lëmë perimet të gatuhen.  

Lyejmë një tavë me gjalpë, e pudrosim me pak miell dhe vendosim gjysmën e sasisë së brumit të përgatitur. Vendosim një shtresë me mbushjen me perime dhe sipër vendosim pjesën tjetër të brumit. E nivelojmë mirë dhe e spërkasim sipërfaqen me djathë të grirë. E vendosim tavën në furrë në temperaturën 200 gradë Celsius për 45 minuta.

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Tragjedia në Shkodër, a duhet gratë të denoncojnë çdo formë dhune?