Supë e stinës për të shtuar vitaminat në organizëm sipas zonjës Albana

18 Tetor 2022, 11:34| Përditesimi: 18 Tetor 2022, 11:36

  • Share

Supë me patate, karrota dhe kastraveca turshi nga zonja Albana

Përbërësit:

3 kastraveca turshi

1 e ½ fç lëng i turshive

2 patate

2 karrota

2 lgj miell gruri

500 ml buljon mishi

1 fç qumësht

2 lgj gjalpë

Vaj ulliri

Kripë, piper

Majdanoz

Përgatitja:

Në një tenxhere vendosim vajin e ullirit dhe gjalpin, shtojmë karrotat dhe patatet e prera në kubikë të vegjël. I kaurdisim për 5 minuta, më pas shtojmë kastravecat turshi të prera në kubikë. Vazhdojmë kaudisjen dhe më pas shtojmë buljonin dhe lëngun e turshive dhe e lemë supën të marrë valë.

Ndërkohë në një tigan të vogël kaurdisim pak miell dhe më pas e shuajmë me qumësht, njësoj siç veprojmë me përgatitjen e beshamelit. E shtojmë kremin tek supa, rregullojmë shijen me pak kripë dhe piper duke e kontrollluar më parë pasi kemi përdoror lëngun e turshive i cili ka shumë kripë. Në fund e spërkasim supën me majdanoz dhe e servirim të ngrohtë.

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    A jeni dakord që personat e së njëjtës gjini të martohen ligjërisht?