Speca dollma
Përbërësit:
500 gr mish të grirë
2 qepë
4 thelpinj hudhër
2 karrota
½ tufë majdanoz
1 vezë
1 fç oriz
½ fç ujë
1 ls kripë
1 ls koncentrat
1 lç piper i zi
1 lç piper i kuq
1 lgj salcë domate
1 litër ujë
Për salcën:
1 lgj miell
1 lgj piper i kuq
Vaj ulliri
Përgatitja:
Tek mishi i grirë shtojmë qepën e grirë imët, hudhrën, karrotën e grirë në rende, vezën, kripën, piperin e zi, piperin e kuq, koncentratin, majdanozin, orizin dhe pak ujë. Me këtë masë mbushim specat të cilat i vendosim në një tenxhere me pak vaj. Mbushjen e mbetur e shtojmë sipër specave dhe më pas shtojmë rreth 1 litër ujë ku kemi shtuar pak salcë domate. Uji duhet të mbulojë shumë mirë specat dollma. Sipër vendosim një pjatë sikurse veprojmë me dollmat me lakër dhe e lemë të ziejnë në zjarr mesatar.
Në një tigan me vaj të nxehtë kaurdisim pak miell me piper të kuq dhe e shtojmë mbi specat dollma. Rregullojmë shijen me kripë, piper të zi dhe e lemë gatimin dhe për pak minuta derisa lëngu të shterojë pak.
MC/ReportTv.al