Sallatë me qiqra, rukola dhe djath nga zonja Vjollca

2 Nëntor 2020, 11:41| Përditesimi: 2 Nëntor 2020, 11:43

  • Share

Sallatë me qiqra rukola dhe djath

Përbërësit:

300 gr qiqra

150 gr djath

100 gr rukola

pak vaj ulliri

kripë dhe piper të zi

Përgatitja:

Vendosim qiqrat që në darkë me ujë. Pasi të kalojë 12 orë I kërkojmë I shpëlajmë mirë dhe I gatuajnë në ujë të valuar, kripë për 40-45 minuta nga momenti I zjeres.

Pasi kalon ora e zjerjes I kullojmë dhe I lëmë të ftohen. Pastrojmë rukolën dhe e thajmë atë, thajmë djathin  në letër kuzhine dhe e thërrmojmë atë.

Në një tas vendosim rukolën, qiqrat të kulluara dhe të ftohtë, djathin të thërrmuar, spërkasim me pak kripë, piper dhe vaj ulliri e përziejmë dhe e shërbejmë. Nëse dëshironi mund të shtojmë dhe pak domate ose perime të pjekura si kungull apo patëllxhanë.

D.M./ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    A jeni dakord që personat e së njëjtës gjini të martohen ligjërisht?