Revani me miell misri dhe kos nga zonja Albana

24 Prill, 11:35| Përditesimi: 24 Prill, 11:36

  • Share

Revani me miell misri dhe kos

Përbërësit:

  • 3 fç miell misri
  • 3 lgj margarinë /vaj
  • 2 gota sheqer
  • 1 gotë kos
  • 2 kokrra vezë
  • 1 majë luge kafeje sodë

Përgatitja:

Në një enë me fund sferik përziejmë margarinën me sheqerin derisa të zbardhet. Më pas shtojmë vezët dhe i rrahim së bashku. Në vijim hedhim kosin, dhe miellin e përzjerë me sodën e bukës. I përziejmë të gjitha bashkë derisa të bëhet një brumë i trashë si i petullave të cilat e vendosim në tepsi të lyer me vaj ose gjalpë të freskët dhe të pudrosur me pak miell misri. E vendosim revaninë të piqet në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius.

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    A duhet prokurorëve të SPAK-ut t'u jepet e drejta e rikandidimit?