Qofte (tuç mak) në petë nga zonja Albana

7 Dhjetor 2022, 12:41| Përditesimi: 7 Dhjetor 2022, 12:42

  • Share

Qofte (tuç mak) në petë nga zonja Albana

Pwrbwrwsit:

  • 300 gr mëlçi
  • 30 gr gjalpë
  • 1 kokërr qepë
  • 1 lgj oriz
  • 300 gr miell gruri
  • 1 kokërr vezë
  • 250 ml lëng mishi
  • Pak niseshte
  • Nenexhik, majdanoz
  • Kripë, piper

Pwrgatitja:

Në një enë vendosim miell, vezë, kripë dhe ujë të vakët. E lëmë brumin të pushojë për 30 minuta dhë më pas hapim një petë të madhe të cilën e ndajmë në kuadrate të vegjël.

Mëlçitë i presim në copa të vogla, i vendosim në një tas ku shtojmë qepën e grirë imët, orizin, një të bardhë veze, kripë, piper dhe nenexhik. E trazojmë mirë dhe vendosim nga një lugë në çdo kuadrat pete. I mbështjellim si bohçe të vogla dhe i vendosim të skuqen në vaj të nxehtë. Pasi qoftet e mbështjella në petë i kemi skuqur i largojmë nga tigani dhe në po atë yndyrë shtojmë lëngun e mishit. E lemë të marrë valë dhe më pas vendosim qoftet e mbështjella. I lëmë për disa minuta në mënyrë që të përthithin mirë lëngun e mishit.

 

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    A respektohen të drejtat e punëtorëve në Shqipëri?