Qofte patate të mbushura me djathë
Përbërësit:
- 5-6 patate mesatare
- 2 lgj gjalpë
- 2 kokrra vezë
- 3 fk miell
- 1 fç galetë
- Kripë, majdanoz
Për mbushje:
- 3 kokrra vezë
- 3-4 lgj djathë i thërrmuar
- 1 lgj gjalpë
- Kripë, piper
- Majdanoz
Përgatitja:
Pasi i kemi zier patatet i bëjmë pure duke i shtuar kripë, piper, gjalpë dhe vezë. Për mbushjen ziejmë vezët fort, i qërojmë, i presim në forma kubike, i përziejmë me djathë të thërrmuar, kripë, piper, majdanoz të grirë hollë e gjalpë. Nga pureja e përgatitur merret masa për një racion, aq sa nxë dora, e hapim në tavolinë të pudrosur me miell në formë disku, vendosim mbushjen në mes, e mbështjellim duke e mbuluar mbushjen, i japim formë të rrumbullakët, e shtypim pak, e lyejmë me miell dhe me galetë. Kështu veprojmë me të gjitha qoftet dhe i skuqim në vaj të nxehtë ose i vendosim në furrë.
MC/ReportTv.al