Patëllxhanë jahni nga zonja Albana

12 Shkurt, 12:04| Përditesimi: 12 Shkurt, 12:06

  • Share

Patëllxhanë jahni

Përbërësit:

  • 1 kg patëllxhanë
  • 2 filxhanë kafeje vaj
  • 2-3 kokrra qepë
  • 3-4 domate mesatare
  • 1 lugë gjelle salcë
  • Kripë, piper
  • Majdanoz

Përgatitja:

Patëllxhanët pasi i pastrojmë i presim në copa të mëdha kubike (nëse janë të hidhur i vendosim në ujë me kripë për 30 minuta). Kaurdisim qepën e grirë imët me vaj ulliri, shtojmë domatet pasi i kemi hequr cipën, ose mund të përdorim salcë domate, shtojmë patëllxhanët, pak ujë, kripë dhe i lëmë mbuluar me kapak sa të ulet vëllimi. Më pas hedhim lëng mishi ose ujë sa të mbulohen dhe e lëmë jahninë të gatuhet në zjarr të ulur. Në fund hedhim majdanozin e grirë hollë. Sipas dëshirës këtij gatimi mund t'i shtojmë dhe hudhra.

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Baza ajrore e NATO-s në Kuçovë, a forcohet pozita e Shqipërisë në rajon?