Oriz me fileto pule dhe perime nga zonja Vjollca

14 Shtator 2020, 11:18| Përditesimi: 14 Shtator 2020, 11:19

  • Share

Oriz me fileto pule dhe perime

Përbërësit:

320 gr oriz integral

300 gr fileto pule

pak vaj dhe gjalp

1 qepë mesatare

1 karrotë

1-2 kunguj të njomë

1/2  gotë verë të bardhë

kripë dhe piper të zi

Përgatitja:

Vendosim në zjarr një tenxhere me ujë të bollshëm për të valuar. Në momentin që uji merr valë të shtojmë në të 1 lugë caji kripë, orizin integral do të llogarisim 80 gr për 1 porcion pra nëse jemi 4 persona  4x 80= 320 gr. E lëmë orizin të ziejë për 15 minuta në temperaturë mesatare. Ndërkohë për 15 minuta vendosim një tigan në zjarr. Shtojmë në të vaj, 1 lugë gjelle gjalp dhe qepën e grirë shumë hollë e kaurdisim qepën sa të zbutet dhe shtojmë në të mishin e pulës të prerë në kubikë vazhdojmë kaurdisjen deri sa mishit ë zbardhet plotësisht, kripë, piper shtojmë karrotën në rende ose kubikë I përziejmë për 2 minuta e më pas shtojmë kungujt në kubikë I përziejmë së bashku dhe I shuajmë në verë e lëmë vezën sat ë avullojë. Ndërkohë kanë kaluar 15 minuta kullojmë orizin dhe shtojmë në tigan e përziejmë sëbashku me perimet dhe gjithcka është gati pë servirje dhe pipër të zi sipër për servirje.

 

 

D.M./ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Si e vlerësoni takimin e Ramës me shqiptarët në Athinë?