Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

30 Nëntor 2023, 12:20| Përditesimi: 30 Nëntor 2023, 12:22

  • Share

Lulelakër në furrë me salcë beshamel

Përbërësit:

  • 1 kg lulelakër
  • 2 lgj gjalpë
  • 3 lgj djathë
  • 2 lgj miell
  • 2 gota qumësht
  • 1 kokërr vezë
  • Kripë, piper

Përgatitja:

Lulelakrës i heqim gjethet jeshile, e lajmë dhe e vendosim të ziejë në ujë me kripë. E vendosim lulelakrën në një tavë të lyer me yndyrë, e spërkasim me kripë, piper, djathë kaçkavall të grirë ose djathë të bardhë. Përgatisim beshamelin duke kaurdisur miellin me gjalpë, e shuajmë me qumësht dhe sapo të fillojë të trashet, e heqim nga zjarri dhe shtojmë të verdhën e vezës. Hedhim salcën e qumështit beshamel mbi lulelakrën, e spërkatim me pak gjalpë dhe djathë dhe e vendosim të piqet në furrë.

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    A duhet prokurorëve të SPAK-ut t'u jepet e drejta e rikandidimit?