Krahë pule të tiganisura shoqëruar me qepë të skuqur
Përbërësit:
- 500 gr krahë pule
- 2 lgj gjalpë
- 1 limon
- 2 lgj mustardë
- 2 lgj keçap
- 1 lgj mjaltë
- 3 thelpinj hudhër
- Kripë, piper i kuq
- Fara susami
Për servirjen e krahëve të pulës:
- 500 gr qepë
- 2 lgj gjalpë
- 100 ml verë e bardhë
- Rigon i freskët
- Kripë, piper
Përgatitja:
Vendosim krahët e pulës në ujë me lëng limoni dhe i lëmë për 30 minuta. Më pas i skuqim në tigan me gjalpë. Në një tas vendosim hudhrën e shtypur, mustardën, keçapin, pak lëng limoni, mjaltin, kripën dhe piperin e kuq. I lëmë të ziejnë pak dhe i largojmë. I spërkasim krahët e pulës me fara susami.
Në një tigan me gjalpë vendosim qepët dhe i kaurdisim mirë, duke shtuar dhe pak kripë. I shuajmë më pas me verë dhe sapo të avullojë alkooli shtojmë rigon të freskët dhe pak ujë dhe i lëmë të ziejnë. Servirim në një pjatancë krahët e pulës me qepët e skuqura.
MC/ReportTv.al