Koropoqe me lëng - Tradita çame nga zonja Albana

7 Dhjetor 2023, 12:17| Përditesimi: 7 Dhjetor 2023, 12:20

  • Share

Koropoqe me lëng - Tradita çame

Përbërësit:

  • 1 e 1/2 fç miell gruri
  • 1 e 1/2 fç miell misri
  • 4 kokrra vezë
  • 1 gotë kos
  • 1 fk vaj ulliri
  • Gjalpë
  • Kripë

Për lëngun :

  • 2 lgj miell
  • 3 lgj gjalpë të tretur
  • 2 thelpinj hudhër
  • 2 gota kos
  • 3 vezë
  • 1 gotë lëng mishi
  • Kripë

Përgatitja:

Në një tas vendosim miellin e grurit, më pas shtojmë miellin e misrit duke e situr, hedhim vezët, kosin, vajin e ullirit dhe kripën. Zëmë brumin dhe e lemë të pushojë për 30 minuta. Pasi brumi ka pushuar e hapim mbi tryezën e punës si një petë të trashë. E presim në shirita me anë të një thike ose prerëse kuzhine dhe më pas e ndajmë në katrorë sa më të vegjël. I spërkasim katrorët e prerë me pak miell dhe i skuqim në një tigan me vaj dhe gjalpë. Ndërkohë paralelisht me skuqjen e koropoqeve (mini-petulla) përgatisim lëngun apo salcën me të cilën do të bëjmë servirjen. Kaurdisim miellin së bashku me gjalpin. Sapo mielli të marrë ngiyrë e shuajmë me një gotë lëng mishi. Shtojmë hudhrat e shtypura dhe vezët e rrahura me kosin. Rregullojmë shijen me kripë dhe piper dhe e lëmë masën derisa të lidhet. Vendosim tek lëngu koropoqet, bëjmë një spërkatje me gjalpë të tretur dhe e servirim gatimin të ngrohtë.

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    A duhet prokurorëve të SPAK-ut t'u jepet e drejta e rikandidimit?