Konsumimi i kumbullës ndihmon
në dendësinë e kockave

22 Tetor 2013, 11:00| Përditesimi:

  • Share
Shkencëtarët pranë Universitetit të Floridës në Oklahoma kanë vërtetuar se konsumimi i dhjetë kumbullave të thata në ditë përmirëson dendësinë e kockave. Autorët e studimit thonë se asnjë nga pemët tjera nuk e ka pasur këtë efekt në dendësinë e eshtrave sikurse kumbullat.

Rezultatet janë fituar pas studimit njëvjeçar të dy grupeve të femrave, njëri prej të cilave ka ngrënë kumbulla, dhe në fund ka rezultuar me dendësi më të mirë të eshtrave.

Fruti i kumbullës i konservuar në formë të ngrirë për prodhim komposto, ka veti shëruese-lehtësim në rastet e majasilit të brendshëm sidomos te zorra e trashë. Ndihmon dhe lehtëson jashtëqitjen.

Kumbullat janë mjaft të rëndësishme në ushqim. Vetitë shëruese të kumbullës ndikojnë në sëmundjet e veshkave, sëmundjet e mëlçisë dhe tek paraqitja e reumës.

Marrë nga KosovaPress
(v.gj/shqiptarja.com)

  • Sondazhi i ditës:

    1 maji, a respektohen të drejtat e punëtorëve në Shqipëri?