Qofte me mish pule në salcë me verë
Përbërësit:
400 gr mish pule
100 gr kërpudha
2 lgj bukë e thërrmuar
1 tufë majdanoz
1 qepë mesatare
1/4 verë e bardhë
1 gotë qumësht
1 lgj gjalpë
1 vezë
1 lgj niseshte
1 limon
koncentrat
kripë, piper
Përgatitja:
Në masën e mishit të bluar të pulës shtojmë piper, galetë, kripë, majdanoz dhe vezë. E lemë brumin e qofteve të pushojë për disa minuta.
Kaurdisim qepën e grirë hollë derisa të zbutet, shtojmë kërpudhat e prera dhe lëkurën e limonit të grirë në rende. Vazhdojmë kaurdisjen për pak minuta dhe më pas e shuajmë me verë të bardhë.
Përgatisim qoftet, i vendosim në salcën e përgatitur dhe i lemë të ziejnë. Më pas largojmë qoftet nga tigani dhe shtojmë pak niseshte të tretur në qumësht, e lemë salcën të trashet pak dhe e servirim me qoftet e pulës.