Qofte me krem kosi dhe hudhra
Përbërësit:
400 gr mish i grirë
1 kokërr qepë
4-5 thelpinj hudhër
1 kokërr vezë
1 lgj majdanoz
1 lgj nenexhik
Vaj ulliri
Pak miell
Kripë, piper
Për kremin
2 kokrra vezë
2 gota kos
1 gotë lëng mishi ose ujë
1 lgj miell
1 lgj gjalpë
Kripë
Përgatitja:
Fillimisht përgatisim brumin e qofteve dhe e lemë të pushojë pak. Më pas realizojmë qofte rrumbullake sa një kokërr arrë. I kalojmë qoftet në miell dhe i skuqim në vaj të nxehtë.
Në po të njëjtin tigan ku skuqëm qoftet kaurdisim pak miell derisa të zverdhet. Më pas e shuajmë me lëng mishi ose me ujë. E largojmë nga zjarri dhe shtojmë në të vezët e rrahura me kosin. Rregullojmë shijen me kripë dhe kremin e përgatitur e hedhim sipër qofteve. E vendosim pak në zjarr derisa kremi të mpikset. Në fund e spërkasim me gjalpë dhe pak hudhër të shtypur dhe e shërbejmë të ngrohtë sipas dëshirës me pak majdanoz të grirë hollë.