Ëmbëlsirë me luleshtrydhe nga zonja Albana

14 Shkurt, 12:02| Përditesimi: 14 Shkurt, 12:04

  • Share

Ëmbëlsirë me luleshtrydhe

Përbërësit:

Për bazën:

  • 220 gr biskota
  • 150 gr gjalpë i shkrirë
  • 40 gr sheqer kaf

Për mbushjen:

  • 500 gr kos
  • 150 ml qumësht
  • 8 gr xhelatinë
  • 200 ml pana

Për shtresën e sipërme:

  • 500 gr luleshtrydhe
  • 80 ml ujë
  • 60 gr sheqer kaf
  • 1 kokërr limon
  • 8 gr xhelatinë

Përgatitja:

Fillimisht përgatisim bazën e ëmbëlsirës duke grirë biskotat, të cilat i bashkojmë me sheqerin dhe gjalpin e shkrirë. I trazojmë se bashku derisa gjalpi të përhapet në të gjithë biskotat. Masën e biskotave e shtrojmë në tavë ku kemi shtruar një letër kuzhine. E shtypim mirë ne fundin e saj dhe e vendosim në frigorifer për disa minuta. Ndërkohë vijojmë më përgatitjen e mbushjes. Rrahim panën e kuzhinës me rrahësin elektrik ose me rrahësen e vezëve. Në një tenxhere ngrohim qumështin, e heqim nga zjarri, hedhim xhelatinën (të regjur më parë në ujë të ftohtë) dhe e trazojmë që të shkrijë. Masën e bashkojmë me kosin, e trazojmë mirë. Më pas shtojmë panën e rrahur dhe të gjithë kremin e shtrojmë mbi sipërfaqen e biskotave dhe e lëmë për 2 orë në frigorifer. Përgatisim shtresën e fundit me luleshtrydhe, të cilat i hedhim në mikser së bashku me lëngun e limonit. Në një enë nxehim ujin me sheqerin dhe sapo fillon të vlojë e heqim nga zjarri. Hedhim xhelatinën dhe e trazojmë që të shkrijë mirë. Masën e hedhim te luleshtrydhet e grira. E trazojmë të përzihen masat dhe me kujdes e hedhim në tavë, duke e hapur në të gjithë sipërfaqen. Ëmbëlsirën me luleshtrydhe e vendosim përsëri në frigorifer edhe 2 orë të tjera. 

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    A besoni se do realizohet vota e diasporës për zgjedhjet e ardhshme?