Bukë misri në salcë kosi nga zonja Albana

27 Janar 2023, 12:40| Përditesimi: 27 Janar 2023, 12:41

  • Share

Bukë misri në salcë kosi

Përbërësit:

Për bukën e misrit:

  • 1 kg miell misri
  • 1 litër ujë të vakët
  • 1 ls kripë
  •  

Për salcën e kosit:

  • 5 lgj salcë kosi
  • 5 lgj ajkë
  • 4 thelpinj hudhër
  • Kripë, piper i kuq

Përgatitja:

Përziejmë të gjithë përbërësit e bukës së misrit: miell, ujë dhe kripë. Masën e brumit e vendosim në një tavë, e nivelojmë mirë dhe e vendosim të piqet në furrë të nxehtë në temperaturën 200 gradë Celsius për 45 minuta.

Salcën e kosit e përziejmë me ajkën ose në mungesë shtojmë qumësht, kripë, piper të kuq dhe vaj ulliri. Masën e salcës e vendosim në frigorifer dhe pasi buka të jetë pjekur e servirim ashtu të ngrohtë siç është me salcë sipër.

 

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    A duhet prokurorëve të SPAK-ut t'u jepet e drejta e rikandidimit?