Foto ilustruese

3 shkaqet kryesore që mund të shkaktojnë grindje me partnerin tuaj

9 Prill, 14:54| Përditesimi: 9 Prill, 14:58

  • Share

Mosmarrëveshjet dhe grindjet në marrëdhënie nuk janë të rralla. Nëse këto keqkuptime bëhen të shpeshta, ato mund të ndikojnë në jetën tuaj personale.

Por cilat janë 3 shkaqet kryesore?

Plagët nga marrëdhëniet e tjera

Këtu nënkuptojmë të gjitha marrëdhëniet, kështu që edhe traumat e fëmijërisë mund të jenë përgjegjëse për tensionet në marrëdhënien tuaj. Nëse një person është rritur në një mjedis me të zhurmshëm ose të heshtur, ai nuk di si të komunikojë nevojat dhe dëshirat e tij. ‘Lufta’ është e vetmja mënyrë që ai di dhe e përdor atë.

Frika nga refuzimi ose intimiteti

Ky është një element tjetër që ka të bëjë me komunikimin. Kur marrëdhënia bëhet serioze dhe një nga partnerët fillon të ndihet më i pambrojtur, atëherë ata mund të fillojnë grindjet, pikërisht sepse kanë frikë nga intimiteti ose refuzimi nga personi tjetër.

Nevoja për të ushtruar kontroll

E thënë thjesht, ai dëshiron të ketë më shumë pushtet më marrëdhënien tuaj. Kur një mashkull dëshiron të ushtrojë kontroll, do të përpiqet ta imponojë atë në mënyrë fizike dhe sigurisht me zë dhe tensione. Kështu personi përballë tij ndjen se në këtë mënyrë askush nuk do të jetë në gjendje t'i imponohet atij dhe për këtë arsye bën që të duket i pambrojtur dhe i dobët.

Xh.K/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Jeni dakord që në Shqipëri të ndalohet përdorimi i euros për pagesa?