Debate në komsionin hetimor për TIMS, Salinaji: Mos u fshihni si struci, nuk bëni një dëshmi publike

10 Korrik, 11:59| Përditesimi: 10 Korrik, 12:14

  • Share

 

Mbledhja e komisionit hetimor për nxjerrjen e të dhënave të sistemit Tims vijon me debate.

Kryetari i Komsionit Ervin Salianji tha nuk ka ndonjë sekret shtetëror në shumë çështje, si në atë nëse drejtori i IT në Policinë e Shtetit është përdorur apo jo nga grupet kriminale.

Ndërsa, deputeti i PS Xhemal Qefalia tha se çështje që janë sensitive për sigurinë kombëtare, nuk mund të fliten publikisht.

Ervin Salianji: Mua më duket sikur nuk jeni këtu. E keni vendimmarrjen këtu, mos u fshihni si struci. Nuk bëni një dëshmi publike. Çfarë ka sekret këtu se janë punësuar policë paligjshëm. Çfarë ka sekret shtetëror, ku drejtori i sistemit TIMS mund të jetë përdorur nga grupet kriminale. Duhet transparencë, që në të ardhmen të kenë frikë të bëjnë këto veprime. Të kenë edhe përgjegjësi publike për atë që thonë. Do të mbajnë përgjegjësi një më një, kjo është e sigurt

Xhemal Qefalia: Disa çështje janë sensitive, që prekin sigurinë kombëtare dhe dëshmitë e tyre duhet të mbahen jo në publik. Infot për sigurinë kombëtare nuk duhet të dalin.


Lajmi kryesor:

Vendimi i GJK për komisionet hetimore, debate te ‘TIMS’, PD: Të thirren ata që dëshmuan me dyer të mbyllura! Salianji-PS: Donit të fshihnit dëshmitë


S.B/ReportTv.al
  • Sondazhi i ditës:

    Hapësirat publike në plazhe, sipas jush janë: