Tavë me mish, qepë të njoma dhe kumbulla
Përbërësit:
500 gr mish
2 thelpinj hudhër
1 kg qepë të njoma
5 kumbulla të tharta
1 lgj salcë domate
½ fç oriz
Majdanoz, kopër, nenexhik
Kripë, piper i zi
Përgatitja:
Kaurdisim mishin me kripë dhe piper dhe sapo mishi të fillojë të ndryshojë ngjyrë shtojmë ujë dhe e lemë të ziejë për rreth 30 minuta.
Në një tenxhere shtojmë pak vaj ulliri dhe 2 thelpinj hudhër, e lemë hudhrën derisa të aromatizohet vaji, më pas e largojmë dhe shtojmë qepët e njoma të cilat i kemi prërë 2 cm të gjatë. I kaurdisim derisa qepët të ulin vëllimin dhe më pas shtojmë salcën e domates, kumbullat e tharta, orizin dhe buljonin e mishit. Në fund shtojmë bimët aromatike.
Në një tavë vendosim qepët e kaurdisura me orizin dhe racionet e mishit dhe e vendosim tavën në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 30 minuta.
MC/ReportTv.al