Shembje masive në rrugën e re Korçë-Ersekë! A.N.K fituesja me flamur të kuq, kompania e vëllait të ish deputetit PS! Me A & E ENGINEERING fituan me ofertën gati sa fondi limit

19 Shkurt, 11:42| Përditesimi: 19 Shkurt, 12:07

  • Share

Traseja e rrugës Korcë-Erseke, e cila është në ndërtim pësoi shembje mesditen e 17 shkurtit 2024, në vendin e quajtur ‘Qafa e Qarrit – Mollas’.  Kantieri për ndërtim e rrugës së re është hapur në vitin 2020 dhe ARRSH-ja ende e ka marrë në dorëzim.

Kontrata për ndërtimin me fituesi kompaninë A.N.K në pronësi 100% nga  Agim Kola, vëllai i ish-deputetit të PS, Ndue Kola u nënshkrua më 10 qershor 2022. Fituesha rezulton me Flamur të kuq në portalin prokurime të hapura.

Shkak është bërë fakti se janë skualifikuar tre kompanitë pjesëmarrëse “4 A-M”, “GENER 2”,  “GJOKA KONSTRUKSION”. Ata janë skualifikuar pasi nuk përmbushin kërkesat për kualifikim të përcaktuara në dokumentat standarte te tenderi.

Ofera fituese ishte mbi dy miliarde lekë, saktësisht  2 164 693 349,00 lekë, është gati sa fondi limit, 2 165 325 695,00, leke indicie kjo për një pazar të mundshëm.

Në 15 tetor 2020, u shpall fitues kompaninë A & E ENGINEERING, me pronare Entela Çano, për mbikëqyrjen e punimeve për ndërtimin e rrugës Korçë-Ersekë, loti i dytë pjesa e parë. Oferta fituese në lekë është 18,720,000 gati sa fondi limit 18 920 121,00. Fituesja nuk rezulton me flamur të kuq.

 


Lajmi kryesor:

Rruga e re Korçë-Ersekë u shemb pa u inauguruar, kallëzim penal në SPAK ndaj ARRSH-së, kompanive A.N.K dhe A&E ENGINEERING e bashkisë Kolonjë


S.G/ReportTv.al
  • Sondazhi i ditës:

    Hapësirat publike në bregdetin shqiptar, sipas jush janë: