Byrek me qumësht dhe arra nga zonja Albana

26 Maj 2022, 16:45| Përditesimi: 26 Maj 2022, 17:04

  • Share

Byrek me qumësht dhe arra

Përbërësit:

  • 1 pako peta
  • 4 vezë
  • 2 e ½ gota qumësht
  • 300 gr arra
  • 70 gr gjalpë
  • 1 fç vaj ulliri
  • Kripë

Përgatitja

Fillimisht thërrmojmë arrat dhe i përziejmë me gjalpin e shkrirë. Në një tas trazojmë vezët me qumështin, shtojmë arrat dhe kripën.

Lyejmë një tavë me vaj dhe shtrojmë 4-5 petë duke e spërkatur secilën me vaj ulliri. Vendosim gjysmën e masës së mbushjes, e nivelojmë mirë, vendosim disa petë spërkatur me yndyrë dhe shtresën e dytë të mbushjes. Vendosim petët e fundit, lyejmë sipërfaqen me yndyrë dhe e vendosim byrekun të piqet në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë për 40 minuta.

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Sa i përhapur është korrupsioni në Shqipëri?